Ledig ateljé

Lediga ateljéer i Ateljéhus Pukeberg

Vi erbjuder två ateljéer som är 20 kvm vardera. Hyran är runt 1300 SEK/månad.

I hyran ingår bredbandsuppkoppling, tillgång till gemensamma verkstäder (keramik, fotostudio, glasgravyr, screentryck, projektateljé). Ateljéhus Pukeberg erbjuder konstnärer, konsthantverkare och designers möjlighet att hyra ateljé och att arbeta i välutrustade kollektiva verkstäder i Pukeberg, Nybro. Här finns sju ateljéer att hyra för yrkesverksamma konstnärer och gemensamma utrymmen och verkstäder. Som medlem får du också möjlighet att vara med på gemensamma evenemang som till exempel öppet hus under konstrundan Konst Runt på hösten, glashelgen på våren och medverka i Pukebergsområdets välbesökta sommarutställning.

Nybro, mitt i Glasriket har 20 000 tusen invånare och ligger 25 minuters bilresa/15 minuters tågresa från Kalmar. Nybro erbjuder boende till rimliga priser och goda tågförbindelser. Ateljéhus Pukeberg ligger strategiskt i Pukebergsområdet med gångavstånd till centrum. Området lockar varje år flera tusen besökare och är ett vitalt kulturcentrum i Småland. I Pukeberg finner du bland annat Pukebergs Glasbruk, Riksglasskolan, Designarkivet, designföretaget Zero, Kalmar läns Hemslöjd och Nybro konstförening.

Du söker ateljéplats till Ateljéhus Pukeberg i en ansökan där du tillsammans med arbetsprover påvisar din yrkesverksamhet som konstnär/designer/konsthantverkare eller liknande.

Ansökan med arbetsprover skickas in digitalt i PDF-format innehållande, person- och kontaktuppgifter, CV, 5-10 bilder på din konst/hantverk/design samt en text på max en A4 om dig och varför du söker ateljé. Komplettera gärna med länk till hemsida där du är representerad eller bifoga annan information som du finner relevant.

Urvalet görs sedan av Ateljéhus Pukebergs styrelse. Eventuellt kallas du också till intervju. Urvalet kommer främst att baseras på konstnärlig yrkesverksamhet.

Välkommen med ansökan senast 20 juli 2018. Styrelsen fattar sitt beslut senast 27 juli.

Ansökan och arbetsprover skickas till: mgmagnusgustavsson@gmail.com

Vid frågor, tveka inte att kontakta Magnus Gustavsson: 0707996979 eller mgmagnusgustavsson@gmail.com